Monday 30 June 2014

Ludi Mačor


Ludi Mačor

Šta znaš o Ludom Mačoru?  Znaš da ima dugu, plavu, masnu kosu, da nosi zelene maskirne pantalone, da se u njegovoj pratnji uvek nalazi desetak mačaka, koje se motaju naokolo i da voli glasno i dugo da priča sam sa sobom, obraćajući se prisutnima.Na svako malo, promeni priču. „Truju nas! Udišemo otrove! Nebo je bolesno! Sadite, ne secite drveće! Ljudi, truju nas! Prestanite da dišete, prestanite odmah!“ -  i tako već neko vreme. Pre toga je bila aktuelna ova: „Ništa ne potpisujte! Poništite formulare, poništite vaše živote! Oduzmite im pravo“.

Kruže  priče o njegovom ludilu. Navodno, bio je perspektivan administrator pred kojim se nalazila uspešna karijera praćena svim lagodnostima koje kao takva nosi sa sobom. Imao je tada I vlastiti prevoz, stan sa dve prostorije i lepu ženu. Bio je ludo zaljubljen, a onda je saznao da ga vara s kim stigne. Nikako nije uspevao da shvati, a mučki se trudio, kako to da je njegova atraktivna žena interesantna drugim ljudima, kada je ona njegova zakonska partnerka, a imao je i overen formular o tome. Nije mu palo na pamet da I ona ima udela u tome, ali je u svakom slučaju poludeo i postao Ludi Mačak.

Drugi opet kažu da je alkoholičar, a treći su ga videli kako pretura po kontenjeru. Svašta.

„Pacovi su se nakotili, trebite ih! Poješće vam dušu! Smrt glodarima!“ Ludi Mačor neće stati dok pacovi ne budu poraženi. Njegove mačke i on neće pokleknuti. “Pogledajte oko sebe, pacovi su svuda! I vi ste pacovi, bedni pacovi, samo nećete da priznate glodari jedni, repati. Razotkrio sam vas!”


Za druge, on je gubitnik, čudak, marginalac, a svi oni su za njega budale. I šta zapravo znaš o Ludom Mačoru? Ništa ti nemaš pojma...

No comments:

Post a Comment