Sunday 13 October 2013

ROCK ULICE NA ZADATKU...RAMBO AMADEUS

     U subotu, 12.10, Rambo Amadeus and two Winnetous održali su energičnu svirku u zemunskom klubu „Fest“. U konforno punom klubu, među tvrdim jezgrom poštovalaca zvuka i reči Svetskog Kilo Cara, našao se i B.M. (27) iz Beča. Nećemo sada da mu spominjemo puno ime, kako ne bi imao problema na granici, ali ovaj gastarbajter po majčinoj liniji je progutao „tabletu za razgibavanje“ i uputio se na „sado-mazo vikend aranžman“ u maticu Srbiju.

-          - Očekivao sam gusle ili bar neki hor bele tehnike, ali ovi njegovi Indijanci razvaljuju. Da budem iskren, malo mi se već smučila Dragana Mirković, pa sam hteo da promenim žanr.

     Zahvaljujući gostu iz Austrije i naša poljuljana ekonomija u vremenu sveopšte narodne štednje izvukla je korist. B.M. uredno je zamenio 100 znojem okupanih eura za 11392.98 naših dinara, i za to sve dobio račun. 98 para zapravo nikada nije video, jer ne postoje, a falilo mu je još dve pare pa da zaokruži na dinar. Jebiga.



Rambo partija – omladina akcija.

     A svirka je bila žestoka. Bar meni, potpisujem. Javni čas osnova filozofije i muzičkog obrazovanja. Ubrzani kurs engleskog jezika. Osnivačka skupština i promocija programa partije. Slavlje upriličeno povodom sjajnog, istorijskog neuspeha evrovizijske „Euro-neuro“. Sve to i još kojekakvih lekcija, podelio je narodu Car i podsetio na greške iz prošlosti, na greške iz sadašnjosti i na greške iz budućnosti.

     Mi iz „Rock ulice“ smo napravili par slika da bi se potom udobno smestili za prijateljski nastrojen šank. Ramba ništa nismo hteli da smaramo, jer on čovek sve što ima da kaže on to i uradi na bini. Pa ko hoće da sluša neka sluša, a ko neće odavno je već ogluveo. Tako je bilo i ovoga puta. A i zaboravili smo diktafon. A i malo smo popili. Od treme valjda. Mada, i atmosfera nas je povukla. A labilni smo.

     I dok se vučemo ka provinciji, reko, hajde da se nešto i napiše da ne bude da smo prešli nekog za akreditaciju, a ozbiljni smo novinari. I nikada ne lažemo. Evo na primer dokaza – Klub „Fest“, Zemun, Sportski centar „Pinki“, pera nam!



No comments:

Post a Comment